Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 april 2012

Plannen in ontwikkeling

LISSE – In april maakt het college van burgemeester en wethouders bekend waar de nieuwbouw van de Don Boscolocatie komt. Deze mededeling deed ambtenaar Bert van der Meij donderdag 22 maart tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur. Hij voerde voor de presentatie ‘Ontwikkelingen gebied Ruishornlaan’ het woord namens wethouder Bas Brekelmans (VVD) die net terug was van een vakantie.

De gemeente heeft het gebied onderverdeeld in zes terreinen: Elka, Cardea Broekweg, Don Boscoschool, Passantenhaven, Ruishornlaan en de vraag of er een kruising of rotonde moet komen bij de Laan van Ryckevorsel / Ruishornlaan.

Op dit moment is het college allerlei alternatieven aan het overwegen en de gemeenteraad krijgt de mogelijkheid om keuzes te maken. Wel waarschuwde de wethouder dat de verschillende projecten ook met elkaar verbonden zijn. ‘Die samenhang is er wel degelijk. De brug over de Greveling bijvoorbeeld: op het moment dat die passantenhaven er komt, dan komt die brug er misschien niet; dan is dat een obstructie voor zo’n haven. Een andere vraag is: Wat komt er voor de Don Boscoschool in de plaats? Een nieuwe school of woningen?’