Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 april 2012

Multimiljonairs krijgen subsidie voor kinderopvang

LISSE – De alerte fractievoorzitter Marianne Entrop (VVD) maakte het college erop attent dat de meest verdienenden gebruik kunnen maken van subsidiemogelijkheden voor de voorschoolse voorzieningen. Ze sneed dit onderwerp woensdag 21 maart aan tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën.

Entrop stelde: ‘Gezinnen met twee inkomens maken geen aanspraak op subsidie, maar die subsidie op de voorschoolse voorzieningen wordt wel gegeven bij gezinnen met één inkomen. Wat gebeurt er als in het ene gezin beide partners een parttime baan hebben en net de eindjes aan elkaar kunnen knopen, terwijl in het andere gezin maar één ouder werkt. Maar wel dik twee ton verdient? Krijgt dat laatste gezin dan ook nog subsidie?

Wethouder Adri de Roon (D66 – Lisse) erkende dat dit het geval was. ‘De subsidie bij eenoudergezinnen is niet inkomensafhankelijk.’ Entrop was hier niet blij mee: ‘Het strijkt me tegen de haren in dat iemand met zo’n inkomen bij de gemeente kan aankloppen voor subsidie.’ De wethouder liet weten dat het inderdaad een ietwat vreemde situatie was, maar dat de gemeente in dit geval geen inkomensgrenzen mag stellen. ‘Maar moeten we daarom voor dat kleine groepje mensen, maar de hele subsidie afschaffen? Lopen we dan niet het gevaar om het kind met het badwater weg te gooien? Voor gezinnen met minimuminkomens is het belangrijk dat jonge kinderen ook met andere kinderen bivakkeren.’