Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 april 2012

Noem me maar meid

LISSE – De Jeugdnota ‘Lisse – best wel chill’ werd woensdag 21 maart vol enthousiasme ontvangen door de leden van de commissie Maatschappij en Financiën. Al waren er wel wat kritische kanttekeningen. Zo stoorde commissielid Marie-José Verheij (VVD) zich aan het taalgebruik. ‘In de tekst wordt gesproken over jongens en meiden. Noem hen meisjes.’ Wethouder Adri de Roon (D66 – Lisse) pareerde de kritiek door te antwoorden dat de doelgroep in deze leeftijdscategorie liever met ‘meiden’ dan met ‘meisjes’ wordt aangesproken.

Fractievoorzitter Joke Vermeulen (CDA) vond het positief dat voor deze nota ook met de jongeren is gesproken. ‘Maar van die jongerenwerkers wordt wel steeds meer gevraagd. Hoe deskundig moeten ze soms zijn om de vragen die op hun af komen nog te kunnen beantwoorden? Ook de hangplek baart ons zorgen: want als ze in de buurt van de Greef gaan hangen, dan heeft dat nadelige gevolgen voor andere activiteiten in die buurt.’ Ondanks de kanttekeningen zal de politiek naar alle verwachting tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 28 maart instemmen met de Jeugdnota.