Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 april 2012

Geld voor afval

LISSE – Heel misschien krijgen de inwoners geld als ze hun afval goed scheiden. Een succesvolle proef in de gemeente Pijnacker – Nootdorp heeft de aandacht getrokken van de politiek en het college gaat onderzoeken of dit ook voor Lisse interessant kan zijn. Dat bleek tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur van donderdag 22 maart.

Commissielid Jaap Meinsma (Nieuw Lisse) stelde de vraag: ‘De gemeente Pijnacker-Nootdorp betaalt 5 cent per kilo voor gescheiden papier en 75 cent per kilo voor gescheiden plastic. Dat werkt zo goed, dat in die gemeente het afval enorm succesvol gescheiden worden. Hoe kijkt de gemeente Lisse hier naar?’ Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) liet weten dat een aantal ambtenaren van de VAB-gemeenten (VuilAfvoerBedrijf Duin- en Bollenstreek) op woensdag 11 april een bezoek brengen aan Pijnacker-Nootdorp. ‘Ook de bestuurders gaan die ontwikkelingen bekijken. We zullen dat met veel interesse volgen en daarna ook eventueel besluiten nemen.’