Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 april 2012

Opties Poppodium aan het eind

NOORDWIJK – De opties voor het Poppodium beginnen langzamerhand op te raken. Sinds 2004 heeft de gemeente maar liefst 25 locaties beoordeeld en gekeken of het Poppodium daar gevestigd kan worden. Al die opties zijn afgewezen of kwamen te vervallen. Te denken valt hierbij aan het gebouw Houtkrocht 2 van het Apostolisch Genootschap, dat aan een ander kerkgenootschap is verkocht, medegebruik van de uitbreiding van het Northgo College of een welzijnsgebouw in het Morgenstergebied.

Een aantal opties, die door de gemeente zijn voorgedragen, zijn door het Poppodium zelf afgewezen. Het gaat hierbij om de kelder van de Muze, de Achmea kelder, de locatie Beukterrein en een locatie op een industrieterrein. Het jongste voorstel van het college was om het Poppodium onder te brengen in de nog te realiseren sporthallen, maar dat voorstel werd in februari afgewezen door de gemeenteraad. Hierdoor is het ook niet meer mogelijk om het Poppodium te plaatsen op de Groenstrook tussen de kantine van VV Noordwijk en de overkant. Dit blijkt uit openbaar gemaakte stukken voor de commissie Bestuur, Beheer & Werken, Welzijn van dinsdag 3 april.