Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 april 2012

Van Middelkoop hekelt PvdA

LISSE – “Mijn grootste teleurstelling is dat het vorige kabinet is gevallen op mijn dossier: Uruzgan. De PvdA heeft mij zeer teleurgesteld, want de gevolgen van die val waren desastreus. Nu hebben we een veel instabieler land met een kabinet dat Wouter Bos nooit heeft gewild. Het politieke midden is ingestort, terwijl de extremistischere vleugels niet in staat zijn om regeringsverantwoordelijkheid te nemen. De anti-systeemgroepen beseffen niet dat ze verantwoordelijkheid moeten dragen.” Deze woorden sprak oud-minister Eimert van Middelkoop (ChristenUnie) tijdens een politieke avond van de SGP.

Ook uitte hij zich kritisch over PvdA-ers Jacques Wallage en Wim Kok. Als commissarissen bij PostNL verleenden zij hun goedkeuring om de salarissen van de bestuurders fors te verhogen. Topman Herna Verhagen mocht 10% meer salaris bijschrijven en zijn collega Jan Bos ging er maar liefst 21% op vooruit. Beiden verdienen voortaan 475.000 euro per jaar. Tegelijkertijd verliezen dit jaar duizenden postbodes hun baan. Ook heeft PostNL plannen om te beknibbelen op de pensioenbijdragen.

Van Middelkoop wilde niet zeggen of hij de handelwijze van Kok en Wallage moreel verwerpelijk vond. Maar hij haalde wel een oud principe aan van de PvdA, toen Joop den Uyl nog de scepter zwaaide. “De PvdA stelde dat de best verdienende mensen niet meer dan vijf keer zoveel mochten ontvangen dan de laagste inkomens. Het was een ietwat utopische gedachtegang, maar ik zou Kok en Wallage wel willen vragen nog eens naar die principes te kijken.”