Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 juli 2012

Herindeling stembureaus

LISSE – Het aantal stembureaus wordt uitgebreid van elf naar twaalf. Hierdoor moet het eenvoudiger worden om de stemmen binnen een afzienbare tijd te tellen. Het college van burgemeester en wethouders deed dit besluit op dinsdag 10 juli. De twaalf stembureaus worden voor het eerst gebruikt op woensdag 12 september voor de Tweede Kamerverkiezingen.

De meest gebruikte stembureaus zijn De Lisbloem, De Klister en Da Capo. Het college kiest ervoor om een deel van de kiezers ook naar Gebouw Salvatori (Wagenstraat 33) te laten gaan. Hierdoor zal het aantal kiesgerechtigden bij De Lisbloem en De Klister afnemen en zal het tellen van de stemmen minder lang duren. Ook zal een deel van de 2.050 mensen die altijd gewend waren om bij Da Capo te stemmen, dit jaar naar het stembureau De Tweemaster (Gerard Doustraat) gaan. Op deze manier staan bij alle stembureaus maximaal 1.800 kiesgerechtigden ingeschreven.

Overigens krijgen de mensen die ervoor zorgen dat iedere kiezer zijn of haar stembiljet ontvangt, een fijne vergoeding voor hun vrijwilligerswerk. De vergoeding voor een stembureaulid is 150 euro. Ambtenaren die na 20:30 uur ondersteuning verlenen ontvangen 75 euro.