Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 juli 2012

‘Nieuw besluit ASC kan nog jaar duren’

OEGSTGEEST – De uitspraak van de Raad van State over de ASC-verhuizing is een bevestiging van de standpunten van de critici. Gemeenteraadslid Rob Braun (Transparant Oegstgeest) geeft een reactie.

Braun: ‘Ik was voorstander van de verplaatsing van ASC, maar was tegen het voorfinancieren, waarbij de risico’s bij de gemeente kwamen te liggen. De gemeente heeft een garantie afgegeven voor zes miljoen euro.’ Hij vervolgt: ‘Het is onverwacht dat de verhuizing van ASC strandt op dit punt en de vraag is wat plan B wordt. Wordt de woning op kosten van ASC aangekocht of wordt een nieuwe woning gebouwd op kosten van ASC?’ De verhuisplannen worden volgens de politicus minimaal een jaar uitgesteld. Er moet een nieuw bestemmingsplan komen en extra kosten worden wellicht gemaakt voor het opnieuw opstellen van flora- en faunaonderzoeken.’

Braun constateert dat de gemeente, ASC, grondeigenaren en andere partijen zo snel mogelijk met elkaar moeten praten over een ‘minnelijk vervolg’. Als er namelijk een oplossing komt die alle partijen goedkeuren, hoeft een bestemmingsplanprocedure maar zes weken te duren.