Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 september 2012

‘Kanaalstraat fietsvrij’


LISSE – Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) peinst er niet over om een fietsverbod in te voeren in de Kanaalstraat. Dit ondanks een oproep van het CDA om ernstige aanrijdingen tussen fietsers en voetgangers te voorkomen. De discussie vond woensdag 5 september plaats tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën.

Fractievoorzitter Joke Vermeulen (CDA) riep het college op: ‘Als mensen op zaterdagmiddag in de Kanaalstraat wandelen en oversteken, worden ze gehinderd door fietsers die daar rijden. Het loopt er regelmatig maar net aan goed af. Verbied het fietsen in de Kanaalstraat op de zaterdagmiddag.’ De wethouder wilde hier niets van weten en gaf aan dat een fietsverbod lastig te handhaven is. ‘We doen toch een beroep op de discipline van de inwoners. Een veilig verkeer in de Kanaalstraat vraagt om discipline van zowel de fietsers als de voetgangers. Het winkelgebied is niet vrij van fietsers; het vraagt om vreedzame co-existentie.’

Verbeten liet Vermeulen weten: ‘Daarmee is het probleem nog niet opgelost. Als je gezellig loopt te winkelen, kan er een fietser gauw aan komen racen en jou aanrijden. Moeten we daar op wachten?’ De wethouder reageerde: ‘Dat zijn bijna-situatie, maar geen frontale situaties. Dat toont aan dat fietsers en voetgangers wel met elkaar samenleven, al is het met bijna-botsingen. We kunnen de Kanaalstraat niet afsluiten voor fietsers. Er vinden namelijk nog niet werkelijke confrontaties plaats.’ Dit bracht bij de toehoorders op de tribune de vraag of er eerst een ongeluk moest gebeuren voordat de politiek maatregelen gaat nemen.