Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 oktober 2012

‘Geen slapende honden wakker maken’

HILLEGOM – In de toekomst mogen bedrijfswoningen gebouwd worden op bedrijvenpark Treslong. Een amendement van VVD, Bloeiend Hillegom, Hillegom Progressief en D66 werd unaniem aangenomen tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 20 september.

Of, zoals gemeenteraadslid Co Jansen (Bloeiend Hillegom) het stelde: ‘Bedrijfseigenaren moeten gewoon kunnen wonen op het bedrijventerrein.’ Gemeenteraadslid Fred van Trigt (CDA) vond het merkwaardig dat op Treslong een dubbel beleid wordt gevoerd: ‘Op nummer 35 mag je wel wonen, op nummer 37 niet en op nummer 39 weer wel. We vinden dat een bedrijfswoning bij een bedrijf moet kunnen, maar woonwerkeenheden vinden we niet passen op een bedrijventerrein.’ De BBH riep op om ‘geen slapende honden wakker te maken bij de provincie’.

Wethouder Jan van Griensven (VVD) waarschuwde dat de provincie wel heel alert is op iedere wijziging die een gemeente uitvoert op bedrijventerreinen. Raadslid Van Heusden (VVD) vond echter: ‘We willen het beleid gewijzigd zien. Als de provincie hier stokjes voor gaat steken, dan zien we dat wel.’