Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 oktober 2012

Geheime vergaderingen over nieuwe burgemeester

OEGSTGEEST – Het mag niet meer gebeuren dat de uitslag over een (her)benoeming van de burgemeester voortijdig naar buiten komt. Daarom neemt de gemeenteraad binnenkort de ‘Verordening op de vertrouwenscommissie tot herbenoeming van de burgemeester’ aan.

Deze commissie heeft tot taak de aanbeveling van de gemeenteraad over de herbenoeming van de burgemeester voor te bereiden. De commissie vormt zich een oordeel over het functioneren van de burgemeester en brengt daarna een vertrouwelijk verslag uit aan de raad en de Commissaris van de Koningin. Aan dit verslag wordt een conceptaanbeveling toegevoegd.

De commissie bestaat uit raadsleden, die tevens fractievoorzitters van de in de raad vertegenwoordigde partijen zijn. Politieke partijen die zijn ontstaan na de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen zijn niet vertegenwoordigd in deze commissie. Bij de aanstelling van een nieuwe burgemeester is de openbaarheid ver te zoeken. Alle vergaderingen van de commissie zijn besloten. De commissie en haar leden geven zelfs geen informatie aan andere raadsleden over alles wat er besproken wordt.