Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 oktober 2012

‘Hoftuin visitekaartje van Hillegom’

HILLEGOM – Door het uitblijven van subsidies gaat de renovatie van het Van Nistelpark niet door. Het college wil het beschikbare bedrag van 510.000 euro gebruiken voor het aanpakken van de Hoftuin.

Het college liet donderdag 20 september weten dat het ‘niet mogelijk is beide projecten uit te voeren’. De meeste politieke partijen uitten hun steun. Gemeenteraadslid Van Wageningen (D66) was blij dat de Hoftuin aangepakt wordt. ‘Ik hoop dat voor het Van Nistelpark uitstel geen afstel betekent.’ Raadslid De Bock (CDA) was kritischer: ‘Moeten wij in deze tijd een half miljoen uitgeven aan een versoberderde herinrichting van de Hoftuin, terwijl wij niet eens weten wat er gaat gebeuren?’

Hillegom Progressief vond het budget te hoog. De Groot: ‘Wat komt daar allemaal voor dat geld? Het lommerrijke geheel kunnen we niet terugbrengen, omdat we die evenementenfunctie moeten aanhouden.’ De PvdA suggereerde om alleen de voorkant van de Hoftuin aan te pakken en de parkeerplaatsen te laten zoals ze zijn. Raadslid Beckers vond het niets: ‘Je kiest voor een inrichting in een Engelse landschapsstijl, maar wil ook ruimte houden voor evenementen. Zo houden we een slap aftreksel van de inrichting over.’ Wethouder Ton van Rijnberk (D66) hoopte dat de vernieuwde Hoftuin eind 2013 klaar zou zijn. ‘We willen hier het visitekaartje van Hillegom van maken.’ De VVD en Bloeiend Hillegom steunden het collegevoorstel, maar de oppositie was dermate groot dat het onderwerp terug komt in de gemeenteraadsvergadering.