Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 oktober 2012

Motie onafhankelijk onderzoek uitgesteld


NOORDWIJK – De motie van Lijst Salman Noordwijk (LSN) om de gebeurtenissen op de Grent van 12 augustus door een onafhankelijke deskundige te laten onderzoeken, haalde het niet. De leden van de gemeenteraad wilden woensdag 26 september eerst wachten op de beantwoording van 21 vragen door het college. Deze vragen werden eerder door LSN-fractievoorzitter Dennis Salman gesteld.

De vermeende rellen op de Grent en de berichtgeving van politie en gemeente achteraf leidde tot een splitsing tussen Salman en de VVD/JES. Hij blijft zich echter als een terrier in dit onderwerp vastbijten en laat weten geen vertrouwen te hebben in een door de burgemeester aangewezen deskundige. ‘Vanwege de mogelijke schijn van belangenverstrengeling moet het onderzoek niet geleid worden door de beoogde deskundige of het bureau dat door de burgemeester aangezocht wordt de ernstig verstoorde verhoudingen tussen gemeente, politie en horeca te normaliseren.’

Tijdens de raadsvergadering kreeg Salman echter niet de steun van de overige partijen, ironisch genoeg juist doordat hij eerder al vragen had gesteld aan het college. Vragen die nog beantwoord moeten worden. De burgemeester zegde toe dat de antwoorden op die vragen een week later zouden komen. Alle politici wilden daarom eerst wachten op de antwoorden en adviseerden Salman om zijn motie voor het onafhankelijk onderzoek in te trekken. Het woord intrekken nam Salman niet in zijn mond, wel liet hij de motie ‘boven de markt houden’.