Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2012

Burenrust

VOORHOUT – Als er een probleem is met de ontvanger van een elektrische garagedeur, dan zorgen de meeste mensen ervoor dat dit systeem vervangen wordt. Maar de bewoners van een huis aan de Veldzuringstraat zorgen voor een wel heel opmerkelijke aanpak.

Een monteur van de servicedienst heeft hen verteld dat de storing van de garagedeur komt door een storend signaal binnen een straal van 300 meter in de omtrek van hun huis. Daarom hebben de beide woningeigenaren bij vele, vele tientallen huizen een briefje in de bus gestopt. Ze wijzen de andere inwoners erop dat veel apparaten de oorzaak kunnen zijn van hun probleem: wifi-versterkers, deurbelletjes, hoofdtelefoons en babytelefoons. Maar ook kan het gaan om bewegingsmelders, verlichting in woningen en afstandsbedieningen.

Enigszins dreigend laat het stel weten: ‘Voor we een aanvraag doen om een meetwagen te laten komen om dit sterke ‘over rulende’ signaal op te sporen, willen we dat eerst door middel van een huis-aan-huis brief doen. Het mag duidelijk zijn dat we er helemaal van uit gaan, dat dit signaal onbedoeld verstorend gebruikt wordt. Het is dan ook niet de bedoeling met een wijzende vinger te komen, maar het probleem in goede harmonie en met een wederzijds tevreden resultaat op te lossen.

Het koppel wil dan ook van alle omwonenden weten of zij in de afgelopen twee maanden een draadloos apparaat heeft aangeschaft. Dit moet dan bij hen gemeld worden. Een tip voor deze ongetwijfeld goed bedoelende mensen: hebben jullie er wel eens aan gedacht om het systeem voor jullie elektrische garagedeur te vervangen?