Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 november 2012

‘Ik heb een bloedhekel aan lezen’

NOORDWIJK – De leden van de commissie BB&WW hadden dinsdag 6 november volop ideeën om de Bibliotheek Bollenstreek mee te sleuren in de vaart der volkeren. Zo suggereerde commissielid Klinkenberg (Puur Noordwijk): ‘Richt een bibliotheek op in de bejaardencentra.’ Zijn collega Koppel (Progressieve Combinatie) vond dat de bibliotheek meer nadruk kan leggen op haar rol als ontmoetingsplek. Commissielid Van der Jagt (VVD/JES) pleitte voor extra openingstijden van de bibliotheek. Hiervoor kunnen wat haar betreft vrijwilligers worden ingezet. Ook zouden organisaties gebruik moeten kunnen maken van de bibliotheekruimte ‘al hoeven handbalclubs zich hiervoor niet aan te melden’, informeerde Van der Jagt.

Commissielid Roos (CDA) was blij dat de bibliotheek zich niet alleen richt op de promotie van het lezen. ‘Anticiperen is met de tijd meegaan en dat doet de mensheid al sinds eeuwen. We zijn van kleitabletten doorgegaan naar chips.’ Fractievoorzitter Dennis Salman (Lijst Salman Noordwijk) stelde: ‘Ik heb een bloedhekel aan lezen, maar doe dat liever op papier dan via de iPad. Stel de bibliotheek op zondag open; bij winkels kan dat immers ook.’

Wethouder Martijn Vroom liet weten dat een kwart van alle Noordwijkers lid is van de bibliotheek en dat dit instituut wat hem betreft kan blijven voortbestaan: ‘Ik ben een enorm fan van de bieb. Stel je voor dat je niet kunt lezen; dan kun je geen raadslid worden. Lezen is een elementair onderdeel van onze beschaving.’ Hij stelde dat de bibliotheek ‘echt niet’ in één keer overgaat naar digitale boeken. En als de gemeenteraad echt wil dat de bibliotheek op zondag open gaat, dan moeten de politieke partijen daar maar geld voor beschikbaar stellen.