Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2012

Van Griensven biedt excuses aan

HILLEGOM – Worstelen met woorden; het is een genot om een politicus te zien worstelen en te kijken of hij wel of geen excuses aanbiedt. De martelgang duurde donderdag 15 november tijdens de gemeenteraadsvergadering een paar minuten, maar uiteindelijk gebeurde dan toch waar de gemeenteraadsleden en de omwonenden van het Fordmuseum op gewacht hadden: wethouder Van Griensven bood zijn excuses aan.

Tegen de zin van de omwonenden had het college zich eerder akkoord verklaard met de uitbreiding van de horeca-activiteiten van het Fordmuseum. Ook de raad had haar bedenkingen over het welslagen van de collegeplannen. De commissie bezwaar- en beroepschriften heeft de omwonenden in het gelijk gesteld. Inspreekster mevrouw Van Gerven eiste dat de wethouder zijn excuses zou aanbieden. ‘Ik ben de tel kwijt geraakt over hoe vaak ik hier al ingesproken heb. Het is pijnlijk dat het college haar excuses niet wil aanbieden. Elke misstap van het college draagt bij aan de verstoorde verhoudingen met de omwonenden van het Fordmuseum.’

Ook het CDA was kritisch en stelde dat het college ondanks waarschuwingen uit de raad had doorgezet met het verlenen van een omgevingsvergunning. ‘Waarom is voor bepaalde keuzes gekozen en waarom is dat fout geweest? Nu wordt het moeilijker om met de bewoners te gaan onderhandelen. Zij worden steeds argwanender.’ Vervolgens nam wethouder Van Griensven het woord. Voordat hij tot de woorden ‘het spijt ons’ kwam, doorstonden de toehoorders eerst een hele barrage aan omfloerste begrippen: ‘buitengewoon pijnlijk’, ‘fouten zijn gemaakt’, ‘heel vervelend’ en ‘niet voor herhaling vatbaar’. Maar uiteindelijk kwam het hoge woord eruit: ‘Elke fout is vervelend; je moet er excuses voor aanbieden dat de fout gemaakt is. Het spijt ons bijzonder dat de fout is gemaakt, ook voor de omwonenden. Bij toekomstige besluitvorming moeten omwonenden betrokken worden.’ Het Fordmuseum gaat de komende tijd buiten het college om in overleg met de omwonenden om te kijken of deze beide partijen gezamenlijk tot een oplossing kunnen komen.

1 Comments:

At 12:50 p.m., Anonymous Peet Proleet said...

Flapdrol van Griensven heeft schijt aan z'n onderdanen, niks nieuws!

 

Een reactie posten

<< Home