Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 december 2012

Kerstcadeau voor minima

OEGSTGEEST – Als het aan de partijen Leefbaar Oegstgeest, Progressief Oegstgeest en Transparant Oegstgeest ligt, krijgen de minimakinderen een kerstcadeautje. De partijen stellen voor om maximale vergoeding in de Educatieve Regeling en de Verordening participatie schoolgaande kinderen te verhogen van 200 euro naar 250 euro per persoon per jaar. Dit wordt gedaan om schoolgaande kinderen, die in bittere armoede leven, beter in staat te laten zijn om lid te worden van bijvoorbeeld een sportvereniging.

Iedereen heeft het moeilijk in de huidige economie, maar de hardste klappen vallen bij de mensen die het minst financieel daadkrachtig zijn. Zij moeten noodgedwongen bezuinigen op zaken die niet direct behoren tot de eerste levensbehoeften. Een jeugdlidmaatschap van de plaatselijke sportvereniging wordt dan vaak als eerste geschrapt. En dat leidt weer tot sociale isolatie van de kinderen, die niet samen met hun leeftijdsgenoten en vriend(innet)jes kunnen sporten.

Ondertussen worden de kosten voor abonnementen en lidmaatschappen ook alsmaar hoger. De drie partijen stellen daarom voor om het al jaren geldende vergoedingsbedrag van 200 euro te verhogen naar 250 euro per jaar. In totaal worden hier 300 mensen mee geholpen; de totale kosten voor de gemeente bedragen daarom 15.000 euro. De gemeenteraad beslist op donderdag 20 december over dit voorstel.