Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 december 2012

Geluid Mijnzaal niet voldoende

LISSE – Er moet nogal wat verbeterd worden aan de akoestiek van de Mijnzaal in het oude CNB-gebouw. Dit heeft een geluidstest uitgewezen, die onlangs gehouden werd. Tijdens die test speelden een orkest en het a-capellakoor De Gele Hoed dat het een lieve lust was. Ondertussen mat de opgestelde meetapparatuur de geluidskwaliteit en de conclusie was, dat er nogal wat moet gebeuren.

De test was uitgevoerd op aanraden van een akoestisch adviseur. Besloten is, dat schotten worden gebouwd aan de muren en met name het plafond. Op dit moment is de geluidskwaliteit namelijk nog niet goed genoeg. ‘De zaal was te droog; hierdoor golfde het geluid niet door de zaal heen’, bevestigde Erik Waerts van de commissie Culturele Zaken op maandag 17 december.