Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 december 2012

Vluggertje voor Keukenhof

LISSE – Ondanks dat de gemeente nog altijd geen akkoord van de Provincie Zuid-Holland heeft gekregen voor een subsidie, wil wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) toch doorzetten met de aanleg van de infrastructuur bij Keukenhof. Dit maakte hij woensdag 12 december bekend tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën.

Van Zelst informeerde de commissieleden: ‘We hebben heel lang moeten wachten op gegevens van de provincie, voordat wij de subsidieaanvraag richting de provincie konden doen. Dat veroorzaakt enig uitstel omdat de provincie dertien weken nodig heeft om te beslissen over de subsidie. We hebben dat geld nodig, maar we laten de aanbesteding toch doorgaan voor de werkzaamheden, die moeten starten en afgerond zijn voor de opening van de Keukenhof (eind maart, JD).’ Uitstel van de werkzaamheden zou betekenen dat pas na de sluiting van de bloemententoonstelling begonnen kan worden met het werk, omdat al het zand onder de nieuwe infrastructuur moet ‘inklinken’. De wethouder maakt zich geen zorgen over het daadwerkelijk ontvangen van de provinciale subsidie: ‘Ambtelijk is er een toezegging, dat het goed komt. We achten het risico niet hoog.’