Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 januari 2013

Afbouwregeling voor Paraplu

LISSE – Het college van burgemeester en wethouders geeft 13.500 euro aan Stichting De Paraplu. Dit geld is bedoeld als ‘afbouwregeling’ voor de overgangsregeling voor de ondersteuning van de vrijwilligers. En dan met name de vrijwilligers die betrokken waren bij de overdracht van de SWOL (Stichting Welzijn Ouderen Lisse) naar BESCAL.

Wethouder Adri de Roon (D66) informeerde dinsdag 18 december: ‘Bij deze overdracht heeft SWOL gevraagd of we een afbouwregeling richting de Paraplu wilden treffen. Het is een afbouwregeling die officieel loopt over vijf jaar, maar we willen het hele bedrag van 13.500 euro in één keer aan de Paraplu overmaken. Zo hebben ze behoorlijk de tijd om oplossingen te zoeken voor het wegvallen van de subsidie.’ Hij opperde: ‘Die alternatieven kunnen bijvoorbeeld zijn het vragen van hogere bijdragen voor deelname aan activiteiten.’