Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2013

André Kuipers spreekt voor topondernemers

NOORDWIJK – Astronaut André Kuipers is woensdag 28 maart eregast bij een symposium voor ‘topbedrijven uit de voedselindustrie’. Hij zal als spreker uitweiden over zijn ervaringen met voedsel in de ruimte. Ook zien de bezoekers de nieuwste ruimtevaarttechnieken, die nu in de voedselindustrie gebruikt worden. Alleen topmanagers zijn uitgenodigd voor deze door het Noordwijkse technologiebedrijf Cosine opgezette bijeenkomst.

Vanuit de ruimte wordt door ‘remote sensing’ onder meer de dikte van het poolijs gemeten. Deze zelfde technologie wordt sinds kort ook gebruikt om de kwaliteit van producten door de verpakking heen te meten. Kuipers laat weten: ‘Geen innovatie, zonder inspiratie. Ruimtevaart blijft een drijvende kracht voor innovatie en het is goed te merken dat die technologie ook op aarde zijn weg vindt.’ Als voorbeeld noemt hij een speciaal voor het International Space Station (ISS) gemaakte 3D-camera, waarmee nu onder meer knieoperaties van afstand gevolgd worden. Tweesterrenkok Onno Kokmeijer spreekt die dag over ‘voedsel met sterren’.