Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2013

Commissielid past op anderhalf miljoen euro

OEGSTGEEST – De gemeente is op de vingers getikt door de Raad van State over het bestemmingsplan Rijnfront. Daarom moet de politiek een ‘2de partiele herziening’ realiseren voor 1 februari.

Commissielid Van Dijk (LO) constateerde dat de gemeenteraad op donderdagavond 31 januari een definitief besluit over deze ontwikkeling moet nemen. Ze stelde voor om ervoor te zorgen dat de gemeente de ‘fatale’ termijn niet overschrijdt. ‘Laten we het voorstel zoals die in de commissievergadering is goedgekeurd, alvast verzenden.’ Dit vonden de overige politici ook een goed idee. Commissielid Spaargaren (VVD) stelde: ‘In het slechtste geval kan dit ons 1,5 miljoen euro aan rentelasten en drie jaar vertraging kosten. Laten we niet op één dag anderhalf miljoen verspelen.’ Wethouder Wendelien Tönjann volgde het advies: ‘Laten we de brief morgen op de bus doen, onder voorbehoud van goedkeuring van raad.’