Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 januari 2013

Kolen geridderd

NOORDWIJK / ALKMAAR – De raadsgriffier Huub Kolen werd aan het eind van 2012 geridderd voor al zijn verdiensten voor de samenleving. Dit werd gedaan door burgemeester Bruinooge van Alkmaar, de woonplaats van Kolen. De burgemeester speldde hem de versierselen op die behoren bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Naast raadsgriffier in Noordwijk maakte kolen zich namelijk ook verdienstelijk als voorzitter van de Raad van Toezicht van de Bibliotheek Kennemerwaard. Ook was hij onder meer voorzitter van de Programmaraad Alkmaar, nationaal coördinator van EU-programma’s op het gebied van werkgelegenheid en beroepsopleiding van jongeren, vice voorzitter van EXIS, een nationale koepelorganisatie voor internationaal jongerenwerk en bestuurslid van de regionale Nierstichting. In een iets verder verleden was Kolen politicus in de gemeente Sint Maarten: vier jaar als raadslid, vier jaar als wethouder en gedurende een korte periode als waarnemend burgemeester.