Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 februari 2013

Na de lof de daden


OEGSTGEEST –Door een onwillige communicatie tussen het gemeentebestuur en de eigenaren van de Lidl op het Boerhaaveplein, maakt deze laatste partij gebruik van haar rechten en gaat in haar eigen pand uitbreiden Hierdoor dreigen kapsalon Dofferhoff en cafetaria ’t Haasje hun zaken te moeten sluiten.

De 12-jarige Jonah hoorde van het nieuws dat zijn vader de cafetariazaak moet sluiten en besloot spontaan een handtekeningenactie op te zetten. Hij voegde de daad bij het woord, samen met zijn even oude vriend Tjidde en samen overhandigden ze het eindresultaat aan burgemeester Els Timmers en wethouder Tönjann. Maar liefst 6.410 handtekeningen toonden aan dat de bevolking deze kleine ondernemers massaal steunt.

Jonah had zich de dagen voorafgaand aan de overhandiging zoveel zorgen gemaakt, dat hij er letterlijk koorts van had gekregen. Hij uitte zijn hartenkreet aan de wethouder: ‘De gemeente moet ervoor zorgen dat de snackbar kan blijven staan, zodat mijn vader hier kan blijven werken.’ Zowel Timmers als Tönjann zwaaiden de kinderen alle lof toe en toonden respect voor hun actie. Alle overige politici beloonden de kinderen met een flink applaus. Maar de echte beloning voor de kinderen zal pas zijn, op het moment dat Jonah weet dat zijn vader de cafetaria kan behouden; dan kan Jonah terugkeren naar de gemeenteraad om een staande ovatie te geven aan de politici.