Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 maart 2013

Akkoord voor haven

LISSE – De coalitiepartijen Nieuw Lisse, VVD en D66 stemmen in met het collegevoorstel voor de ontwikkeling van het Elka terrein en het Don Bosco terrein. De oppositiepartijen konden zich er onder meer niet in vinden dat de gemeente 575.000 euro bijdraagt aan het realiseren van een passantenhaven.

De coalitiepartijen dienden echter een amendement in, waarmee het college werd opgeroepen om 1,025 miljoen euro te reserveren voor de ‘toekomstige watersportdoeleinden’. Hiermee worden onder meer de nieuwe onderkomens van de kano- en roeiverenigingen bedoeld. De oppositiepartijen bleven tegen. Fractievoorzitter Dolf Kistemaker (PvdA) verwoordde de bezwaren van zijn partij: ‘Dit water is voor watersportverenigingen niet noodzakelijk. We zouden straks met een stuk water op het Elkaterrein kunnen zitten, dat heel aardig is voor de bewoners, maar waar de gemeente Lisse niets aan heeft.’