Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 maart 2013

Politici lopen niet warm voor strijd tegen kanker

LISSE – De fractievoorzitters zijn niet enthousiast om in het weekend van 8 en 9 juni deel te nemen aan Samenloop voor Hoop. Tijdens de vergadering van het presidium op maandag 4 maart bespraken de politici het voorstel van Mart van der Vlugt (oud-PvdA gemeenteraadslid) om een politiek team af te vaardigen. Nadat dit voorstel op tafel werd gelegd, was het even stil. Het evenement duurt namelijk 24 uur en een team wordt geacht om gedurende die tijd continue minimaal één loper op het traject te hebben.

Bert van Santen (SGP/ChristenUnie) nam als eerste het woord: ‘Op de zondag sta ik er anders in.’ Op het voorstel van Joke Vermeulen (CDA): ‘Jij kunt toch op de zaterdag lopen’, werd niet inhoudelijk gereageerd. Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) voegde hier aan toe: ‘Het is een heel geregel.’ Uiteindelijk vond Van Santen de goede reden om niet mee te hoeven doen: ‘Oh, op 8 en 9 juni ben ik nog op vakantie ook.’ Wellicht moet de organisatie van Samenloop voor Hoop overwegen om de editie van 2014 kort voor de gemeenteraadsverkiezingen te houden. Dan kan gekeken worden of het enthousiasme bij de politici om deel te nemen hoger ligt.