Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 april 2013

Extra mogelijkheden op groter bedrijventerrein

ROELOFARENDSVEEN – Vier kleinere bedrijventerreinen worden samengevoegd tot één bedrijventerrein, waar dezelfde regels gelden. Het gaat om Veenderveld, Het Oog, De Lasso Noord en De Lasso Zuid.

Volgens wethouder Jan Uit den Boogaard zijn alle details afgerond. Zo mag ook in de toekomst op Lasso Zuid perifere detailhandel plaatsvinden. Op de rest van het bedrijventerrein blijft dat verboden. Hetzelfde geldt voor abc-bedrijven (auto’s, boten en caravans) en ondernemingen die scooters en jakuzi’s verkopen.

De maximale bouwhoogte op het Veenderveld wordt opgerekt van 12 naar 16 meter. Uit den Boogaard: ‘We willen er langs de A4 een zichtlocatie van maken.’ De maximale hoogte op de Lasso blijft 20 meter.

Uit de ambtelijke stukken blijkt, dat de samenvoeging van de bedrijventerreinen ook onverwachte mogelijkheden biedt. Zo kunnen volgens het nieuwe bestemmingsplannen ook snuffelmarkten gehouden worden en een opbaarruimte worden gecreëerd. Dit laatste kan bij het hovenierbedrijf aan Veenderveld 7; daar wordt de opbaarruimte voor één overledene toegestaan, maar wel zolang dit een nevenactiviteit blijft. Bovendien mogen grondeigenaren een aanvraag indienen voor het realiseren van een bedrijfswoning; iets wat tot voor kort niet mogelijk was. In het ambtelijk stuk staat dan ook veelbetekenend: ‘Het ligt in de lijn der verwachtingen dat van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt.’