Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 april 2013

Geen asbest onder Floraweg

KAAG EN BRAASSEM – Uitgebreid onderzoek heeft aangetoond dat zich geen asbest bevindt onder de Floraweg. Daarom kunnen de werkzaamheden aan deze doorgaande route deze week al weer gestart worden. Dit heuglijke nieuws kon wethouder Jan Uit den Boogaard melden: ‘De aannemer kan weer beginnen en alle omwonenden sturen we een brief met meer informatie’.

Uit onderzoek van Royal Haskoning blijkt dat er geen gevaarlijke stoffen in de grond zitten. De gemeente schakelde het ingenieursbureau in, omdat de Arbeidsinspectie de Floraweg bestempelde als asbestverdacht en verontreinigd. Er is geen asbest aangetroffen en de verontreiniging valt in de klasse 'licht verontreinigd'. Voor de omgeving is er geen gevaar en zijn dus ook geen extra maatregelen nodig. De gemeente heeft de aannemer opdracht gegeven maandag 25 maart de werkzaamheden te hervatten.