Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 april 2013

Ergernis over oud papier

LISSE – De verwerking van het oud papier dreigde in de afgelopen weken een puinzooi te worden. Het was reden voor fractievoorzitter Joke Vermeulen (CDA) om woensdag 20 maart vragen te stellen aan wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse). Ze deed dit tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën.

Vermeulen stelde: ‘Ik kon geen oud papier meer kwijt bij de Hoogvliet. Alle bakken waren weg, maar er stonden wel hele dozen met oud papier. Ik ging met mijn oud papier naar de ophaalplek achter de Hema. Ook daar trof ik hetzelfde aan en was het helemaal vol met dozen oud papier.’

De wethouder liet weten dat hij van dit probleem al op de hoogte was. ‘We zijn al heel lang met De Meerlanden in gesprek. Het papier moet één keer per week en het glas dient 16 keer per jaar ingezameld te worden. In het centrum blijkt dat onvoldoende te zijn. De Meerlanden heeft het papier vaker dan afgesproken opgehaald, maar dat leidt ook tot rekeningen voor het meerwerk.’

Van Zelst vervolgde: ‘We moeten nu scherp zijn op de begroting. Het bestek zal worden aangepast voor het centrum en we kijken of het papier elders minder vaak kan worden opgehaald, zodat het dan min of meer budgetneutraal wordt geregeld. We moeten deze geschillen niet op straat uitvechten, maar achter de tafel oplossen.’ Hij sloot af met een positieve mededeling over de dozen; deze zijn inmiddels opgeruimd.