Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2013

‘Geen paniekvoetbal’

OEGSTGEEST – De komende maanden moet de politiek moeilijke beslissingen nemen over welke zaken wel en niet worden uitgevoerd. Deze waarschuwende woorden uitte wethouder Haanstra op donderdag 11 april.

Ze vertelde de politici: ‘U mag nog voor de zomer heel pijnlijke besluiten nemen over wat niet uitgevoerd kan worden, omdat de menskracht er niet voor is. We hebben voor 10 fte wel opdrachten, maar geen mensen. Als we voor vier ton willen bezuinigen, welke keuzes maken we dan? De subsidieafspraken kun je niet tussentijds openbreken.’ Ze vond dat de raad niet aan ‘paniekvoetbal’ moest gaan doen. ‘Laten we een fundament bouwen, zodat we weten waarover we het hebben. Als we dit jaar de jaarplannen, dan maken we al een heel grote stap.’

Deze woorden waren echter niet aan fractievoorzitter Rob Braun (TO) besteedt. Hij concludeerde over de financiële staat van de gemeente: ‘Het was erger dan erger dan erg. Het wordt geen kwestie van verbouwen, maar van slopen en weer opbouwen (van de gemeentelijke financiën, JD). Fractievoorzitter Simon Vogel (LO) vond echter dat de wethouder goed werk verrichte. ‘Het is een goed stuk met een goede titel: ‘Bouwen aan vertrouwen’.’ Gemeenteraadslid Vincent Jansen (VVD) pleitte er ook voor om al dit jaar concrete maatregelen te nemen om de financiële situatie van de gemeente te verbeteren.