Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 april 2013

Kavels geschikt voor woningbouw

LISSE – Van het college van burgemeester en wethouders mogen woningen gebouwd worden op twee kavels aan de Keukenhofdreef en de laan van Rijckevorsel. Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) liet dinsdag 26 maart weten, dat er geen sprake is van beschermde diersoorten op deze twee kavels. Ook wordt voldaan aan de voorwaarden betreffende bodemgesteldheid, archeologie en planschaderisico.

Bij de Keukenhofdreef gaat het om een kavel tegenover de Van Bönninghausenlaan, waar vroeger een kinderspeelplaats was. Van Zelst: ‘We vinden het een prachtige kavel voor een woning voor een zelfbouwer.’ Wel liggen er asbesthoudende platen in de grond; deze moeten verwijderd worden op het moment dat het terrein bouw- en woonrijp gemaakt wordt.

Het kavel op de Oranjelaan ligt naast de boerderij Zwanendrift. Van Zelst: ‘Op dat gebied staat een aantal boompjes, maar die kunnen verwijderd worden. Het is een stukje wilde grond en het flora en fauna onderzoek leidde niet tot een ander inzicht om de gronden om te zetten naar bouwgrond.’ Overigens staat in ambtelijke stukken dat het verlies van het groen wel leidt tot een achteruitgang van het beschikbare broedgebied voor vogels. Eveneens worden de beschikbare schuilplaatsen van zoogdieren en het foerageergebied van vleermuizen aangetast.