Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 april 2013

Kunstenaars weer naar school

LISSE – In de oude schoolgebouwen van het Fioretticollege (Achterweg 7) en de Tweemaster (Trompstraat 1) worden de komende jaren kunstenaars ondergebracht. Zo staan deze panden niet nodeloos leeg en blijft er ook toezicht.

De beide panden worden op dit moment niet meer gebruikt, want de leerlingen van het MVO Lucia College zijn sinds 1 januari verhuisd naar de nieuwbouw van het Fioretticollege in Hillegom. Ook de leerlingen van Obs de Tweemaster zijn verkast naar de Brede School aan het Nassaupark.

Toch blijven de oude panden ook beschikbaar voor ander onderwijs. Zo zijn er plannen om deze lege schoolgebouwen nog te gebruiken voor tijdelijke huisvesting van leerlingen van de St. Josephschool en het Fioretticollege (locatie Sportlaan). Ook de SKOL kinderopvang zou mogelijk nog een drietal lokalen kunnen gebruiken voor de komende drie jaar. De kunstenaars mogen alleen leegstaande lokalen gebruiken, die niet voor onderwijsdoeleinden gebruikt worden. Maar met in totaal 28 lokalen moet het geen probleem zijn om zowel de basisschoolleerlingen, kinderopvang en de kunstenaars te huisvesten, zo maakte het college van burgemeester en wethouders op dinsdag 26 maart bekend.