Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2013

Sloop fresco leidt tot motie

HILLEGOM – Een motie van Hillegom Progressief om openbare kunstwerken in kaart te krijgen, werd donderdag 11 april unaniem aangenomen door de gemeenteraad. Deze motie was ingegeven door de treurige sloop van het fresco bij de Paulusschool. Dit kunstwerk van Nicolaas Wijnberg werd samen met het gebouw door de sloopkogel gereduceerd tot gruzelementen.

Raadslid Van Vliet (Hillegom Progressief) pleitte er dan ook voor om in kaart te brengen waar in het dorp nog meer ‘wederopbouwkunst’ aanwezig is, ‘dat na de oorlog door openbare belastinggelden is aangekocht’. Ze verzekerde de overige raadsleden, dat de opgedane kennis niet zou leiden tot vertraging in sloopwerkzaamheden. ‘Je weet al een half jaar van tevoren dat een pand gesloopt wordt. In de tussentijd kun je het werk weghalen.’ En mede omdat de Vereniging Oud Hillegom dit onderzoek gratis wil verrichten, ging de raad akkoord met de motie.