Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2013

Kansen voor tuinbouw

KAAG EN BRAASSEM – Het college van burgemeester en wethouder heeft het bestemmingsplan Geestweg en Floraweg aangepast. De hoop is, dat Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland dit nieuwe plan wel economisch uitvoerbaar vindt. Het nieuwe bestemmingsplan voorziet in een bijna gebiedsbrede glastuinbouwbestemming waarin alleen de hoofdwatergangen, wegen en burgerwoningen en één bedrijf een andere bestemming hebben gekregen.

Volgens het college is er hierdoor een ‘optimale flexibiliteit voor duurzame bedrijfsontwikkeling in de glastuinbouwsector. Dit wordt versterkt door de hogere bebouwingsmogelijkheden voor kassen en mogelijkheid om de maximale bedrijfsoppervlakte te vergroten.’ De kassen krijgen een maximale bouwhoogte van tien meter en de bedrijfsloodsen mogen maximaal twaalf meter hoog worden.

Wethouder Antoon Kea informeert: ‘Hiermee komt een einde aan een periode dat het bestemmingsplan aan goedkeuring werd onthouden. Dit gebeurde nog voor de gemeentelijke fusie van Kaag en Braassem. Het herstructureren van het gebied om er alleen duurzame tuinbouw mogelijk te maken, bleek niet haalbaar. Wij hebben een bestemmingsplan gemaakt voor tuinbouw, waarbij we zoveel mogelijk ruimte geven voor de bedrijven om zich daar te ontwikkelen. De slotenstructuur hoeft geen belemmering meer te zijn en de bouwhoogtes hebben we aangepast aan de moderne eisen. Nu is het aan de tuinbouw zelf om er wat van te maken. Ze kunnen hier de komende tien jaar mee uit de voeten.’