Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 april 2013

Toppunt van democratie

OEGSTGEEST – De gemeenteraadsverkiezingen vinden pas volgend jaar plaats, maar tijdens de raadsvergadering van donderdag 28 maart werd er al volop gestemd. In dit geval ‘streden’ vijf raadsleden voor een van de vier plaatsen als lid voor de commissie Audit. Op verzoek van gemeenteraadslid Van Blitterswijk (CDA) presenteerden alle kandidaten zich voor deze positie en vertelden ze waarom zij het meest geschikt waren voor de functie.

De een (Vogel, LO) liet weten dat hij een opleiding heeft als registeraccountant en de ander (Janssen, VVD) gaf aan dat hij een opleiding had met financiële bestuurskunde in het pakket. Hessing (PrO) wijdde uit over zijn ervaring als penningmeester voor de landelijke D66 en Van den Ouweelen (Lokaal) vertelde over zijn afstudeerscriptie voor de Algemene Rekenkamer. Alleen Marien den Boer (CDA) kon niet zoveel wapenfeiten voorleggen. Hij vertelde eerlijk: ‘Ik heb een beperkte opleiding waar het de financiële achtergrond aangaat.’ Hierop gingen de raadsleden stemmen over de personen die ze in de commissie wilden hebben. Winnaar was Vincent Janssen met 16 stemmen en De Boer was de nummer laatst met 8 stemmen. Hij viel daardoor af voor de functie van lid voor de commissie Audit.