Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 april 2013

Wethouder Van Griensven (VVD) stapt op


‘Ik heb de pest erin’

HILLEGOM – De fractie van de VVD en wethouder Jan van Griensven konden het al tijden niet goed met elkaar vinden. Vorige week escaleerde de relatie besloot Van Griensven op te stappen.

Maar daar hield het niet mee op. Het bestuur van de VVD was zo verbolgen over de gang van zaken, dat ook zij unaniem hun functie neerlegden. De politici maken van hun hart geen moordkuil. Van Griensven: ‘De fractie heeft zijn eigen rol, maar je moet het wel samen willen doen. Verschil van inzicht hoort bij de politiek, maar er moet wel een relatie zijn. Die werd wat mij betreft steeds minder zichtbaar.’ Tijdens een gesprek met de fractie wierpen de raadsleden Van Griensven allerlei zaken voor de voeten die in hun ogen niet goed gegaan zijn, zoals de Duinpolderweg, het Ringvaartterrein en de N208. ‘Ik had niet het gevoel dat we samen optrekken. Als de klik er niet is, kun je als wethouder niet meer functioneren.’ Zo mocht de wethouder jarenlang niet aanwezig zijn bij de fractievergaderingen, met uitzondering van de rondvraag.

Jeroen Joman, ex-voorzitter van het bestuur hekelt dat de fractie nooit een wanklank had geuit over de wethouder. De fractie had het idee dat het probleem breder was dan haar eigen wethouder. Dat probleem aanpakken vonden ze te lastig, omdat je dan het hele college erop moest aanspreken. Dat vonden zij te moeilijk. Dus spraken ze Jan erop aan. Als bestuur vinden wij dat niet een faire manier van handelen. Het bestuur staat volmondig achter haar wethouder en wil niet langer verder met deze fractie.’

Van Griensven heeft een vermoeden wanneer de ontevredenheid echt begon. ‘We waren een paar maanden terug bezig om bestuurlijke oplossingen te vinden voor het bestemmingsplan Treslong. Mensen uit mijn partij legden druk op mij om vergunningen af te geven, zodat zij daar konden wonen. Ik vond dat ik daar een rechte koers in diende te varen. Als wethouder RO doe ik namelijk ook de handhaving.’