Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 april 2013

Nieuw orgel De Kleine Kerk


VOORHOUT – De Kleine Kerk beschikt weer over een nieuw orgel. Niet alleen is het uit 1937 stammende Bik-orgel volledig gerestaureerd, ook is het geheel uitgebreid met een Monarke-orgel. Met de Paasvieringen in het vooruitzicht, kunnen de ruim kerkgangers genieten van de bijzondere klanken, gespeeld door organist Roelof Assies.

Voor de restauratie is geen cent subsidie aangevraagd: de kerkgemeenschap heeft na 13 jaar sparen een bedrag van 60.000 euro bij elkaar gekregen. De afgelopen twee weken is het Bik-orgel helemaal uit elkaar gehaald, schoon gemaakt, gerestaureerd en in elkaar gezet. Assies kijkt met volle verwachting uit naar de komende Paasvieringen: ‘Nu hebben we een orgel met 36 stemmen in plaats van elf. Daarom gaan we de klank aanpassen aan de ruimte waarin dit orgel staat.’ Het nieuwe orgel wordt donderdag 11 april feestelijk gepresenteerd. Dan geven jonge Voorhoutse musici een concert op het muziekpodium in de Kleine Kerk.