Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.200, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2013

De angst regeert

HILLEGOM – ‘U laat zich uit angst leiden om vragen te stellen!’ Fractievoorzitter De Bock (CDA) uitte felle kritiek op gemeenteraadslid Van Haaster (VVD) tijdens de vergadering van de commissie regio-overleg van maandag 13 mei.

Van Haaster legde een link tussen de komst van de Duinpolderweg en de mogelijke bouw van veel nieuwe woningen: ‘Wordt de Duinpolderweg gerealiseerd, zodat daarna huizen gebouwd kunnen worden op Hillegoms grondgebied? Dat is de angst die leeft in het dorp.’ De Bock reageerde fel: ‘U praat vanuit angstmotieven en dat is een heel slechte leermeester. Angstgevoelens moeten omgezet worden in harde feiten. U laat zich door angst leiden om vragen te stellen. We moeten de weg aanleggen, als dat het belang van Hillegom dient.’ Wethouder Ivo ten Hagen beaamde: Het nut van de Duinpolderweg voor Hillegom is groter dan de mogelijke schade.’