Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 80 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 mei 2013

Plannen voor grootschalig glasvezelnetwerk

LISSE – Het bedrijf Reggefiber heeft interesse om in het dorp een grootschalig glasvezelnetwerk aan te leggen. Maar eerst onderzoekt het bedrijf of dit financieel haalbaar is. Gekeken wordt dan, hoeveel inwoners bereid zijn om extra te betalen voor zo’n supersnel telecommunicatienetwerk. Het college van burgemeester en wethouders toonde zich dinsdag 16 april voorstander van de mogelijke komst van Reggefiber.

Dit bedrijf is namelijk al in meer dan 175 gemeenten actief met het aanleggen en verzorgen van glasvezelnetwerken. Op termijn zal dat netwerk namelijk het huidige kopernetwerk van KPN (grootaandeelhouder van Reggefiber) vervangen. Het glasvezelnetwerk wordt pas echt aangelegd op het moment dat minimaal 30% van de bewoners een abonnement hebben afgenomen bij een van de serviceproviders die van het glasvezelnetwerk gebruik gaan maken.

Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse): We gaan met Reggefiber in gesprek over de voorwaarden om glasvezel te krijgen. Ze hebben zich ook in Katwijk en Noordwijk gemeld. Reggefiber mag al het infrastructurele werk uitvoeren en dat moeten we met hen regelen. We willen doorgaan in de vaart der volkeren voor een extra aantakking aan de digitale snelweg. We willen ook gebruik maken van de expertise in Katwijk en Noordwijk, die ook al werken met Reggefiber.’

Vertegenwoordigers van Reggefiber zullen op donderdag 23 mei een presentatie geven in de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur. Het is vooralsnog de bedoeling dat de glasvezelkabels niet aangelegd worden op de bedrijventerreinen. Al stelt Van Zelst wel: ‘Mocht er synergie zijn, dan is het aan de bedrijven om die synergie te vinden, zowel praktisch als op het juridische vlak.’