Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2013

Warm onthaal voor nieuwkomers

OEGSTGEEST – De nieuwe inwoners werden dinsdag 14 mei hartelijk verwelkomd door burgemeester Els Timmers en de wethouders. In het gemeentehuis stonden bovendien allerlei kraampjes klaar met informatie over alles wat er in Oegstgeest te doen is. De genodigden waren heel positief over de opzet.

Verspreid door de hal konden de nieuwe inwoners informatie verzamelen over allerlei instanties, stichtingen en verengingen. Variërend van de Nederlands Gereformeerde Kerk Oegstgeest, tot de EHBO, Zonnebloem, Oranjevereniging en het Lokaal Loket. Ienske Meindertsma was tevreden over de ontvangst: ‘Ik woon hier sinds 1 maart en was benieuwd hoe het gemeentehuis er van binnen uit ziet. Mooi dus.’ Wat mist u in Oegstgeest? ‘Het liefst zou ik hier wat meer cafeetjes en uitgaansgelegenheden zien. Aan de andere kant is Leiden ook vlak bij.’

Nilou Zahedi vertrok vier jaar geleden uit Oegstgeest, maar komt nu samen met haar vriend Dimitry Torenvlied weer terug naar ‘haar’ woonplaats. ‘Ik heb Oegstgeest gemist, want ik heb een bijzondere band met dit dorp. Ik woonde in Scheveningen, maar de reistijd naar mijn werk was dramatisch: ik moest iedere ochtend twee uur rijden met het openbaar vervoer. Dat wordt nu een stuk beter.’

Timmers is blij met de opkomst: enkele tientallen nieuwkomers zijn in het gemeentehuis aanwezig. ‘Iedere keer is dit weer een succes. De mensen vinden het leuk en dit is nou typisch een activiteit die je in een kleine gemeente kunt doen.’ Moet Oegstgeest klein blijven, als het aan de burgemeester ligt? Ze lacht, want ze weet precies de achterliggende politieke lading: ‘Oegstgeest moet in ieder geval als gemeenschap klein blijven!’ Na afloop van de avond vertrokken alle aanwezigen met een gratis boodschappenpakket aangeboden door de winkeliersvereniging.