Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 mei 2013

Wethouder opent Repair Café

OEGSTGEEST – Wethouder Jos Roeffen opent zaterdag 25 mei het Repair Café. Dit initiatief is opgezet om oude spullen weer een nieuw leven te geven. Of het nu gaat om een poppenhuis, broodrooster of een fiets. Het Repair Café is iedere vierde zaterdag van de maand open tussen 10:00 uur en 13:00 uur, maar dat zal wel steeds op een andere locatie zijn. Op die manier komt het initiatief bij alle inwoners ‘langs’.

Het Repair Café is in feite opgezet om twee goede zaken te combineren: door reparatie en hergebruik van oude spullen, wordt niet alleen het milieu bespaard, maar ook de portemonnee. Mede-initiatiefnemer Tet Hiltermann laat weten dat vrijwilligers klaar staan om ‘alles wat het niet meer doet gratis te repareren’. Ze stelt: ‘Als je samen met een onbekende dorpsgenoot een fiets, een cd-speler of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders als je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Samen repareren kan leiden tot leuke contacten in het dorp.’ Op de openingszaterdag kan het Repair Café tussen 10:00 uur en 15:00 uur bezocht worden. Voor meer informatie: www.repaircafe.nl/oegstgeest.