Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juni 2013

Een afrit op een afrit

OEGSTGEEST – De informatieavond over de ontsluiting A44 van de bloemenveiling Flora Holland bracht veel volk op de been. Met name de omwonenden wilden meer weten over de duur van de werkzaamheden en hoe voordelig de nieuwe verkeersontsluiting voor hen wordt.

Voor het vrachtverkeer dat vanuit de richting Amsterdam komt en er bij de bloemenveiling af moeten, wordt er een afrit op de huidige afrit aangelegd. Hierdoor kunnen ze direct van de snelweg op het terrein van Flora Holland komen. De vertrekkende vrachtwagens, die weer richting Amsterdam moeten, moeten nog wel onder de brug rijden, om dan aan de juiste kant van de A44 te komen.

Jantien Heijdeman, projectmanager Rijkswaterstaat, licht de werkzaamheden toe. ‘Door deze nieuwe afrit wordt het vrachtverkeer over met name de Rhijnzichtweg een stuk minder. Als het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning afgerond zijn, kan de aanbesteding begin volgend jaar starten. De gunning van het project is dan in dat najaar, zodat het project eind 2015 kan zijn afgerond.’

Ze verwacht dat de overlast voor het verkeer tijdens de werkzaamheden wel zal meevallen. Als de afrit tijdelijk wordt afgesloten, zal dit naar verwachting alleen in een of meerdere weekenden gebeuren. ‘Als we maatregelen nemen, worden de omwonenden hierover met een brief geïnformeerd. Zeker is, dat na afronding van de werkzaamheden de weg voor de wijk Buitenlust een stuk rustiger is. Het eindresultaat is een verbetering voor de veiligheid en leefbaarheid.’ Overigens wordt wel een stuk van de busbaan opgeheven, dat loopt van onder het viaduct tot aan de Apollolaan. Hierdoor kunnen auto’s en vrachtwagens gebruik maken van een extra strook weg en zal het verkeer sneller doorstromen.

Wethouder Wendelien Tönjann was blij met het aantal mensen dat naar het gemeentehuis was gekomen: ‘Dit toont de grote betrokkenheid van de burgers!’. De reacties van de inwoners waren gemengd. Piet van Poppel was kritisch: ‘Er komt minder geluidswal bij, dan ik gedacht had.’ Maar Els Coelman toonde zich ronduit enthousiast: ‘Deze aansluiting scheelt veel herrie, want 24 uur per dag denderen vrachtwagens over de Rhijnzichtweg. Met die ontsluiting krijgen we veel minder verkeer. De overlast van de werkzaamheden nemen we graag voor lief, want uiteindelijk wordt het beter.’