Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 juli 2013

Mini-Roparun en veiling in strijd tegen kanker

VOORHOUT – De start van het haringseizoen werd woensdag 19 juni door Vishandel de Klok gevierd met een ‘mini-Roparun’ en een veiling. De totale opbrengst van 5.000 euro gaat naar het Roparun-team 114 ‘Team Bollenstreek’ en wordt gebruikt in de strijd tegen kanker.

Vierentwintig uur lang waren mensen voor de zaak in de Herenstraat bezig om op de daarvoor opgestelde apparaten hard te lopen of te fietsen. Elke deelnemer droeg hiervoor vijf euro per half uur bij. Het slotstuk van deze actie was echter de veiling, waar 35 items ‘onder de hamer’ gingen. De winnaar van het Kuipzwammen 2013, Stephan Hoogink, en recorddeelnemer en -winnaar Jan Regeer motiveerden de vijftig aanwezigen met veel humor om zo hoog mogelijk te bieden. Zo werd het ‘eerste Voorhoutse haringvaatje’ verkocht voor 210 euro en ging een optreden van coverband ‘Shaken Not Stirred’ voor 600 euro weg.

Dat resulteerde uiteindelijk in een totaalopbrengst van 4.090,35 euro. ‘Een heel raar bedrag’, zo oordeelde Maarten van Vuurde in het publiek. Hij besloot ter plekke om het totaal aan te vullen tot maar liefst 5.000 euro. Wim en Sandra Klok waren geroerd door het succes van hun actie. ‘Volgend jaar krijgt dit een vervolg!’