Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 juli 2013

Verkoop bouwplan Floralis van start

LISSE – Het bouwplan Floralis gaat op donderdag 27 juni in de verkoop. Om deze actie kracht bij te zetten onthulde wethouder Cia Kroon het aankondigingsbord naast het CNB complex. Over enkele weken gaat het grootste deel van dit historische pand tegen de vlakte. Als de verkoop van de woningen soepel verloopt, hoopt Adriaan van Erk dat de bouw van de nieuwe woningen al in oktober kan beginnen.

En voor (een deel van) deze woningen, kan het heel snel gaan. De afgelopen jaren bleek dat de animo voor woningen in de sociale sector onverminderd populair zijn. En bij het bouwplan Floralis zijn ook nieuwe woningen verkrijgbaar vanaf 160.000 euro. Oorspronkelijk sprak Van Erk met Stek over de koop van deze woningen, maar de woningbouwcorporatie is afgehaakt. Daarom komen deze sociale woningen nu in de vrije verkoop.

In de Tulpenstraat en Lisbloemstraat komen eengezinswoningen in een jarendertigstijl. Rondom het ‘Floralisplein’ worden statige stadswoningen gebouwd, met een diepe achtertuin. Ook komen er driekamerappartementen in de verkoop. Kroon is blij dat het project CNB een nieuwe fase in gaat: ‘Ik vind het mooie van dit project, dat het niet alleen een industriële sfeer, maar ook een binnenstedelijke atmosfeer heeft. De gebouwen krijgen een heel apart karakter.’ Op de vraag of ze zelf al een oogje had op een van deze woningen (Kroon woont nog in Oegstgeest), ging ze niet in. Het eerste moment voor mensen om zich in te schrijven is dus op 27 juni vanaf 17:00 uur bij Basso. Vooralsnog gaat Van Erk uit van een inschrijving gebaseerd op: ‘Wie het eerst komt, het eerst maalt’.