Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 juli 2013

Wethouder strijdt tegen provincie

WOUBRUGGE – Wethouder Ton van Velzen zet alles op alles om ervoor te zorgen dat fietsers voorrang krijgen op de twee rotondes die het dorp rijk is. Dit liet hij donderdag 20 juni weten.

In heel Kaag en Braassem hebben fietsers op rotondes binnen de bebouwde kom voorrang en het college van burgemeester en wethouders ziet dit graag ook gebeuren bij de twee rotondes in Woubrugge. Maar de provincie ligt hierbij dwars, omdat deze twee provincies op een provinciale weg liggen, net voor en na de brug.

Van Velzen heeft het initiatief genomen om deze kwestie aan te kaarten binnen Holland Rijnland. ‘De meeste auto’s stoppen hier gewoon voor fietsers. De provincie wil deze provinciale weg niet overdragen, mede omdat het een provinciale brug is. Aan weerszijden van de rotondes is het Woubrugge. Ik pleit ervoor om de komgrens te verplaatsen, maar de provincie wil dat niet. Dit is een heel belachelijke situatie en ik wil graag dat de provincie akkoord gaat met de fietsersvoorrang.’