Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 juli 2013

‘Wij zijn initiatiefnemer’

LISSE – De gemeente moet geen eigen kwartiermaker aanstellen voor het Flower Science Park. Laat de regionale programmamanager deze taken maar op zich nemen; zo worden de kosten verdeeld over de Bollen5 gemeenten. Dit voorstel van SGP/ChristenUnie haalde donderdag 4 juli tijdens de gemeenteraadsvergadering geen meerderheid.
 
VVD-fractievoorzitter Marianne Entrop stelde: ‘De regionale programmamanager heeft andere taken dan de kwartiermaker. Deze laatste zorgt ervoor dat onderzoekers, onderwijs en bedrijfsleven elkaar vinden. Het is niet de taak van onze wethouder Cia Kroon (VVD) om zich daar helemaal op te storten.’ Fractievoorzitter Dolf Kistemaker (PvdA) vroeg zich af waarom de gemeente in totaal 120.000 euro uitgeeft aan die kwartiermaker, terwijl de samenwerkende gemeenten juist ook deze kosten zouden kunnen delen. Entrop: ‘Lisse is de initiatiefnemer en iemand moet er mee starten. Wij zijn het centrum van de Bollenstreek.’ Kistemaker reageerde cynisch: ‘Vraag wethouder Bas Brekelmans (VVD) die tegenwoordig in Noordwijk zit, of hij hier aan wil bijdragen. Die man is namelijk ook zo’n groot voorstander van samenwerken.’ Ondanks dit argument bleek er geen meerderheid voor het SGP/ChristenUnievoorstel.