Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 september 2013

Bijeenkomst nieuwe inwoners

LISSE – Zo’n 35 ‘nieuwe’ inwoners werden zaterdag 14 september gefeteerd op het gemeentehuis. Regelmatig organiseert de gemeente een welkomstceremonie voor de mensen die van elders in Lisse zijn komen wonen. Dit jaar werden de genodigden voor het eerst op de fiets rondgeleid door het dorp en deze activiteit beviel de nieuwkomers uitstekend.
Wil Zwaneveld genoot van deze fietstocht: ‘Ik heb nu voor het eerst de Keukenhof gezien. Wel zag ik onderweg dat er takken op de weg lagen;  die hadden wel opgeruimd mogen worden.’ Sandra van der Zalmm genoot ook: ‘Tijdens de fietstocht stopten we af en toe en werd er wat verteld over die locatie. Maar op het laatst moesten we harder doorfietsen om er op tijd  te zijn.’
In het gemeentehuis werden de gasten als eerste verwelkomd  door burgemeester Lies Spruit, die liet weten: ‘Wij vinden het leuk om iets over de gemeente te vertellen en iets van het gemeentehuis kunne zien.’ Na het vertonen van een filmpje ‘Lisse is leuk’, waarmee Lisse het leukste dorp van Zuid-Holland is geworden, gaf de burgemeester een toelichting over hoe het bestuur van de gemente werkt. En dat er in dit dorp 22.406 mensen wonen, zo’n 1.000 bedrijven, 61 horecagelegenheden,negen kerken en 45 sportverenigingen zijn.
Na toespraakjes van de verschillende wethouders en introducties van de fractievoorzitters van de politieke partijen, die af en toe stevig op verkiezingscampagnepraat leken, werd het tijd voor het volgende onderdeel van de dag. De nieuwe inwoners werden na een dichtlezing van dorpsdichter Willem Ruigrok rondgeleid door een groot deel van het gemeentehuis, waarbij ze onder meer de werkkantoren, het archief en de trouwzaal bewonderden. Enkele nieuwkomers, zoals Ratna Paardekooper en haar man Michel maakten meteen van de gelegenheid gebruik om wethouder Adri de Roon (D66) aan de mouw te trekken, voor het beantwoorde van enkele vragen over het inburgeringstraject.
Voor Sheila Sens was de bijeenkomst geslaagd: ‘Ik ben hierom Nederlands te praten en meer over Lisse te weten te komen. Dat is goed gelukt.’ En hoe bevalt het haar om in Lisse te wonen? ‘Ik woon in het beste dorp van Nederland, want tulpen zijn mijn favoriete bloemen!’