Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 september 2013

Broer volgt zus op

LISSE – Gemeenteraadslid Jeanet van der Laan (Nieuw Lisse) nam donderdag 12 september voor de tweede keer dit jaar voorlopig afscheid van de raad. Ditmaal niet vanwege een zwangerschapsverlof, maar voor haar politieke ambities. Ze zet haar politieke carriere door voor D66 en wil voor deze partij in de gemeenteraad komen na de verkiezingen van woensdag 19 maart 2014. Haar collega’s zwaaiden haar veel lof toe en van burgemeester Lies Spruit ontving ze een gemeentelijk waarderingsspeldje.
Fractievoorzitter Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) bewonderde haar om haar werklust: ‘Als moeder van twee kinderen ben je vier jaar geleden in onze fractie gekomen en woonde de vele bijeenkomsten, fractievergaderingen en raadsvergaderingen bij; waar haalde je de tijd vandaan? Het is een wonder dat je vorig jaar nog tijd hebt gehad om zwanger te raken. Dat moest haast wel in een wip gebeurd zijn.’ Hij vervolgde: ‘Je gaat nu carriere maken bij een andere partij en jouw plaats in de fractie zal door je broer Michael (van der Laan, JD) worden ingenomen. We zijn dankbaar voor jouw kennis en kunde.’
Spruit loofde het scheidend raadslid, dat ze er niet voor koos om haar raadszetel te behouden, maar dan voor een andere partij. ‘Het is zeer te respecteren stap dat je bij een overstap ervoor kiest om de kiezers erover te laten besluiten. Je bent een echte Lisser met het hart op de tong. Ik houd ervan dat jonge vrouwen hun ambities uitspreken en ernaar willen handelen en hoop dat de toekomst je brengt wat je ervan verwacht.’
Van der Laan liet weten: ‘Ik heb de afgelopen vijf jaar geleerd dat ik het politieke werk zeer leuk vind. Ik heb een onderwijs- en sporthart en wil dat uitdragen voor D66 in een groter gebied dan Lisse. Heren van Nieuw Lisse: hartelijk dank voor het warme bad, maar ik ga mijn idealen nastreven.’ Na het oppinnen van het waarderingspeldje werden de geloofsbrieven van Michael van der Laan gecontroleerd en goed bevonden. Voortaan zal hij de uitgangspunten van Nieuw Lisse naar voren helpen brengen.