Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 september 2013

Seniorenraad wil duidelijkheid van wethouder Van Zelst

LISSE – De seniorenraad is niet blij met de manier waarop buslijn 57 nu rijdt. Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) wordt hiervoor volgende maand ter verantwoording geroepen. Voorzitter Berna van Amersfoort legde maandag 9 september haar hart op de tong. Ze sprak namens de commissie Woon en Woonomgeving.
‘We zijn niet blij met de oplossing voor lijn 57. Je wilt niet alleen heen, maar ook terug. Wethouder Van Zelst is laks geweest; hij kan verantwoording bij ons komen afleggen. Nu is het zo dat je met lijn 57 wel heen kunt, maar niet terug. Bovendien moet je na twee haltes ook nog overstappen; het is te zot voor woorden.’
Ze haakte in op een opmerking die haar ter ore was gekomen voorafgaand aan de vergadering. ‘Inderdaad gaan mensen uit Berkhout niet met de bus, maar ze zijn allemaal hoogbejaarden en hebben oudere vrienden. Inmiddels is het gebruik van de regiotaxi bijna verdubbeld: dat zorgt voor financiële consequenties voor de gemeente Lisse.’
Secretaris Hans Hoogkamer was het hier mee eens: ‘We blijven knokken voor een andere situatie. Buslijn 57 voldoet misschien aan de regels, maar niet voor de regels die voor ouderen van toepassing zijn.’ Volgende maand bezoekt wethouder Adri de Roon (D66) al de vergadering van de seniorenraad. Dan wordt ook wethouder Van Zelst uitgenodigd om langs te komen voor het beantwoorden van vragen.