Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 september 2013

Uitkering voor planschade

LISSE – Bewoners van de Heereweg en de Nicolaas Damenstraat ontvangen een planschadevergoeding. Hun huizen zijn in waarde verminderd door de aanleg van het fietspad De Engel. Dit besluit nam het college van burgemeester en wethouders op dinsdag 27 augustus.
Het fietspad is aangelegd langs de Mallegatsloog in het buurtschap De Engel en vier omwonenden hebben planschade aangevraagd. Het onafhankelijk adviesbureau SAOZ heeft onderzoek gedaan of hier inderdaad sprake van was en het antwoord hierop was positief. De eigenaren van de Heereweg 428, 430 en 444 en de Nicolaas Damenstraat 63 kunnen dus een planschadevergoeding tegemoet zien. De redenen hiervoor zijn, dat de eigenaren door het uitzicht op het fietspad verlies hebben van uitzicht, inbreuk op de privacy, verkeers-, geluids-, stank- en lichthinder. Het uit te keren geld (in totaal 30.749,51 euro) is bedoeld als compensatie voor de waardedaling van de woningen.